Prestashop 1.7

Koska silloin eri ominaisuudet on helposti päivitettävissä ja moduuleille tuleekin usein  päivityksiä netin kautta. Tarvittaessa ominaisuuksia voi myös kätevästi lisätä lataamalla ja asentamalla uusi moduuli useimmiten ilman mitään muutoksia ohjelmiston muihin osiin.

1. Mene kaupan hallintaan sivulle Kehittäminen > Moduulit - lisäosat > Moduulit ja palvelut. Klikkaa siltä sivulta oikealta ylänurkasta painiketta “Yhdistä addons markkinapaikkaan” ja rekisteröidy.

2 Mene sivuille https://addons.prestashop.com/ valitse ja osta lisäosa. Kun osto on tehty niin että on yhdistänyt tuonne markkinapaikkaan niin moduuli latautuu automaattisesti kauppaan. Jos ei halua yhdistää markkinapaikkaan vaihtoehtoisesti voi myös tehdä niin että ostaa moduulin ja lataa sen omalle koneelle ja sieltä kauppaan em. moduulit sivulta “lataa moduuli” painikkeesta. Tätä tapaa täytyy käyttää ainakin silloin jos moduulin hankkii muualta kuin tuolta virallisesta markkinapaikasta.

Siellä on "Pyydä syntymäaikaa" asetus kaupan hallinnassa sivulla "Asiakasasetukset" josta syntymäajan kentän voi poistaa.

Nämä voi poistaa kaupan hallinnassa sivulla Kaupan asetukset > Asiakasasetukset > Sukupuolet

Tuotteen yhdistelmät välilehden kautta onnistuu hinnan muutoksen asetus.

Checkout moduulin avulla. Löytyy asennetuista moduuleista ja sinne laitetaan omat tunnukset ja tarvittaessa muita asetuksia. Tehkää Checkout maksupalvelun tilaus kauttamme niin voimme huolehtia esim. jatkossa mahdollisesti tarvittavista moduulipäivityksistä.

Toimitustapoja voi luoda kohdasta Toimitukset > Toimitustavat.  Pakettiautomaattiin käytetään moduulia koska ne toimipaikat haetaan automaattisesti sen avulla, löytyy sivulta asennetut moduulit nimellä Itella SmartPOST Finland.

Tuotesivun välilehdellä “Asetukset” kohdassa Ehto & Viitteet voi valita onko tuote uusi, käytetty tai kunnostettu.

Sivulla Kaupan asetuksia > Tuoteasetukset kohdassa "Tuotesivu" on asetuksia mm. tuohon siaan.


Kielikäännöksiä voi muuttaa sivulta Kansainvälinen > Kielikäännökset > Teemojen käännökset (tai muu käännöksen tyyppi tarvittaessa) > Kieli > Muokkaa. Käännöksissä täytyy huomioida että siellä voi olla useampia samoja ilmaisuja jotka voivat olla eri kohdassa sivustoa ja/tai siellä voi olla "yleiskäännös" kohdan "Global" alla.

Moduulien listauksessa klikkaa kyseisten moduulien (Banneri, Diaesitys) painikkeessa oikeassa reunasssa olevaa pientä nuolta, siitä avautuu lista josta voit valita "Mahdollista mobiili (Enable mobile)"

Jos sen haluaa etusivulle pitää sinne lisätä sarake sitä varten sivulle "Index" asetuksista sivulta Kehittäminen > Ulkoasu > Sivuteema ja logo > Valitse asettelu

Kyllä se onnistuu, tuotteen yhdistelmät välilehdeltä pääsee muokkaamaan eri vaihtoehtojen vaikutusta hintaan kun klikkaa muokkaus painiketta yhdistelmien listasta.

Jos suojaus on hankittuna webhotellin palveluntarjoajalta niin sen saa päälle sivulta Kaupan asetuksia > Yleinen. Sieltä heti ylimmäisinä löytyy painikkeet.

Tätä varten on moduuli, löytyy Moduulit > Asennetut moduulit > Päävalikko, teemamoduulien osiosta.

Noita suodattimia voi hallita moduulin “Kohdistettu haku” kautta. Löytyy teemamoduulien osiosta. Sieltä voi muokata “suodatinpohjaa” eli missä kategorioissa suodatin näkyy sekä mitä suodattimia on mukana. Voi myös luoda muita suodatinpohjia mitä voi käyttää jossain muussa kategoriassa.

Siihen voi laittaa ihan mitä vaan haluaa esittelyä tms. ja kirjoittamaan pääsee moduulin “Muokattavat tekstilohkot” kautta.

Vaihtoehdot pudotusvalikkoon tulee sivulta Kaupan asetukset > Yhteystiedot jossa niitä voi muokata tai lisätä/poistaa.

Asetus löytyy sivulta Kaupan asetukset > Asiakasasetukset > Ota käyttöön kumppanitarjoukset

Viestiä voi muokata Kansainvälinen > Käännökset >  Sähköpostien käännökset > Runko > Teema > Kieli > Alustan sähköpostit > order_conf. Ja sieltä voi vastaavasti muokata muitakin s-postiviestejä.

Kaupan saa hallinnasta huoltotilaan niin että ulkopuoliset ei pääse katsomaan: Kaupan asetukset > Yleiset > Huolto välilehti. Sinne voi helposti lisätä IP osoitteita joista kauppaan pääsee "Lisää IP:ni" painikkeella.

Sivulla kansainvälinen > Maat > Maat > Osoitteen muoto. Sitten sivulla Asiakkaat > osoitteet voi asettaa pakolliset kentät tähän osioon.

Siellä voi muuttaa näyttötapaa sivulla "Tuoteasetukset" kohdassa sivutus. Jos valitsee vaihtoehdon joka mahdollistaa manuaalisen muokkauksen voi mennä tuotelistaus sivulle ja valita "Suodata kategorian mukaan" ja kun edelleen valitsee jonkin kategorian niin siihen pitäisi listaan ilmaantua "sijainti" kohta tai vaihtoehtoisesti siinä voi olla painike "Järjestä uudelleen" jota painamalla pääsee muuttamaan järjestystä.
Suositut tuotteet on etusivulle kiinnitettyjä tuotteita ja niiden järjestyksen muutos onnistuu samalla tavalla.

Bannerin kuvia voi vaihtaa moduulin “Diaesitys” asetuksista, löytyy teemamoduuleista. Voi joko muokata siellä olevia mallikohtia tai luoda uusia.

Tuotteet > Tuoteryhmät > Tuoteryhmän oikeasta laidasta "Katso" painikkeesta klikkaa pientä nuolta, siitä valitse muokkaa. Avautuvalta sivulta pitäisi löytyä sellainen kohta kuin “Valikon esikatselukuvakkeet”.

Valinnainen teksti pitäisi poistua kun kenttä valitaan pakolliseksi sivulta Asiakkaat > Osoitteet > Aseta pakolliset kentät tähän lohkoon.

Matkapuhelinkenttä (mobile_phone) pitää tällöin maakohtaisissa osoitetiedoissa olla asetettuna.

Siellä näkyvät kentät valitaan sivulla Kansainvälinen > Maat välilehti > Suomi > Muokkaa > Osoitteen muoto > Address. Tarvittaessa sinne voi kjlikkaamalla lisätä kenttiä aina omille riveilleen.

Kohdasta Kansainvälinen > Kielikäännökset > Sähköpostien käännökset > valitaan aihe tai runko riippuen siitä halutaanko muokata otsikkoa vai sisältöä.

 
Verkkokauppa näyttää ostoskorissa sen toimitustavan hinnan mikä on valittu oletustoimitustavaksi sivulla Toimitus > Asetukset, kohdassa “Toimitustapojen määritykset”.
Sitten kun mennään kassalle ja esim. “Posti” valitaan niin toimituskulu lasketaan sen mukaan. Eli oletustoimitustavan vaihto pitäisi auttaa tuossa.