Prestashopin päivitys

Verkkokaupan valmistus
Verkkokaupan perustaminen Verkkokaupan suunnittelu

Ohjeita ja huomioitavaa Prestashopin päivityksessä

Prestashop voidaan päivittää joko netin kautta automaattisesti tai manuaalisesti jos ensinmainittu ei jostain syystä onnistu.

Tällä sivulla käsitellään automaattista päivitystä joka lähinnä tulee kyseeseen jos kauppias itse päivittää kauppaansa. Päivitysprosessissa käytetään aina uusinta versiota 1-Click Upgrade moduulista
Varmuuskopioiden tekemisessä ja mahdollisessa palauttamisessa tarvitaan hieman web -erityistaitoja.

Tulemme itse ylläpitämään yhtä testikauppaa päivittämällä josta saadaan tietoa päivitysten onnistumisesta ja tätä infoa on tarkoitus jakaa kauppiaille. Mutta tämä tieto on vain suuntaa antavaa eikä takaa jonkin yksittäisen päivityksen onnistumista. Siksi varmuuskopiointi on tärkeää.

********************************

Seikkaperäiset ohjeet ohjelmiston automaattiseen päivittämiseen löytyy seuraavasta osoitteesta: http://doc.prestashop.com/display/PS16/Automatic+update

Muutamia huomioitavia asioita:

- ota ftp:llä varmuuskopio koko sivustosi tiedostoista ja tietokannasta omalle koneellesi siltä varalta ettei päivitys eikä sen peruutus (rollback) onnistuisi. Tarvittaessa voit niillä palauttaa kaupan toimivaan tilaan (tiedostot ftp.llä ja tietokanta palvelimen phpmyadminilla).

- Prestashop suosittelee päivityksen kokeilemista varmuuden vuoksi ensin verkkokaupan identtiseen kopioon eri kansiossa palvelimella ja kaupan toiminnan tutkimista ennen kuin päivitys tehdään oikeaan kauppaan.

- nettipäivitys useimmiten tuo uusia tai muuttaa kohtia myös kielitiedostoissa joten päivitys todennäköisesti ylikirjoittaa kaupan kielitiedostot Prestashopin palvelimelta löytyviltä ainakin tällä hetkellä erittäin puutteellisilla kielitiedostoilla (suomi). Jos teet muutoksia ja aiot ylläpitää itse kielitiedostoja tallenna kielipaketti ennen päivityksen aloittamista! Voit sitten päivityksen jälkeen ladata kielipaketin takaisin. Muussa tapauksessa kauppa voidaan päivittää meidän ylläpitämällämme kielipaketilla joka päivitetään aina uuteen versioon soveltuvaksi.

- päivitys tekee tarvittavat muutokset vain Default -teemaan joten jos käytät muuta teemaa (kuten useimmiten) tarvittavat muutokset täytyy erikseen tehdä siihen. Jos kauppaan on tehty vain peruspakettiin kuuluvia ulkoasumuutoksia voimme luoda uuden kauppaan ladattavan teeman helposti vain tallentamalla sen uudelleen kyseisenä versiona. Muuten tarvittavat muutokset on siis koodattava teemaan käsin.

- jos kauppaasi on tehty muutoksia ohjelmatiedostoihin, kyseiset koodimuutokset pitää tarkistaa ja ja laittaa päivityksen jälkeen tiedostoihin uudelleen jos päivitys on ylikirjoittanut niitä. On järkevää välttää ohjelmatiedostoihin tehtyjä omia muutoksia ja hoitaa mahdolliset uudet ominaisuudet moduulien lisäyksillä.

- tarvittaessa voimme auttaa kauppiaita päivitysten tekemisessä ja tähtäämme siihen että niistä koituu asiakkaalle mahdollisimman vähän kuluja. Helpoimmin päivitettäviä ovat kaupat jotka on mahdollisimman standardeja eli esim. teemaan on tehty vain peruspakettiin kuuluvia ulkoasumuutoksia.

 

Jos tässä artikkelissa on täydennettävää tai korjattavaa ottakaa yhteyttä info@verkkokauppa-ratkaisut.fi

 

takaisin tukisivuston etusivulle

 

 

Prestashopin päivitys
 
   
  Prestashopin päivitys